Tapasztalatok a tetőtéri ablakok három rétegű üvegezésével kapcsolatban

A három rétegű üvegezés használatával ugyebár 30-40% kedvezőbb a tetőtéri ablakunk hőszigetelése.

A tetőtéri ablak három rétegű üvegezésében az üvegtáblák közti hőáramlást a különböző gáztöltések akadályozzák meg, (a legelterjedtebb az argon gáztöltés) ez a réteg azonban az éleknél megszűnik és az itt alkalmazott üvegtávtartó mint hőhíd működik így létrejöhet a tetőtéri ablak üvegtáblájának szélén a páralecsapódás. Ezért van fontos szerepe a megfelelő üvegtávtartó használatának a hőhíd mérséklése érdekében.

A tetőablakokban régebben használt alumínium távtartók helyett ma már rozsdamentes acél távtartókat használnak vagy a tetőablakokban talán még jobb műanyag üvegtávtartót.

A tapasztalatok eddig azt mutatják, hogy mindenképpen érdemes 3 rétegű üvegezésben gondolkodni főleg a tetőtéri ablakok területén. A sokkal kedvezőbb hőszigetelés mellett továbbá a tetőablakoknál gyakori problémaként számon tartott páralecsapódás is nagyrészt elkerülhető a meleg peremes távtartóval.

Fontos azonban, hogy a tetőtéri ablak körüli rész is tökéletesen le legyen szigetelve.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>